середа, 16 травня 2018 р.

НАВЧАЛЬНО-ПОЛЬОВІ ЗБОРИ


             Відповідно до вимог ст.9 «Закону України про військовий обов’язок і військову службу», Указу Президента України «Про Концепцію допризовної підготовки і військово-патріотичного виховання молоді», на основі наказу  начальника відділу освіти, молоді та спорту Роменської державної адміністрації, з метою виконання програми предмета «Захист Вітчизни» та закріплення військових знань та навичок юнаками, які завершили вивчення курсу предмета «Захист Вітчизни» на базі Ведмежівської ЗОШ І-ІІІ ст. кожного року відбуваютьсяся триденні навчально-польові збори.

Заняття розпочинаються на плацу школи з оголошення наказу про початок зборів та інструктажу з правил техніки безпеки під час проходження зборів. Заняття включають стройовий огляд, стройове злагодження підрозділу, тактичну підготовку й військову топографію. Учні тренуються у виконанні стройових прийомів, навчаються діям підрозділу у різних умовах тактичної обстановки та діям дозорних під час огляду місцевості та місцевих предметів, діям солдата в бою, прийомам і правилам виконання способів пересування солдата на полі бою, діям в пішому порядку, вимогам до вибору місця ведення вогню і спостереженню за противником, прийомам і правилам обладнання і маскування окопу для стрільби лежачи, способам ведення розвідки, вивчення місцевості. 
Протягом зборів учні навчаються діям солдата в бою у складі мотострілецького взводу під час наступу, похідному і бойовому порядку мотострілецького взводу, діям під час маршу та переходу до наступу, висуванню на рубіж атаки, здійснення атаки з подоланням перешкод, знищенню противника на передньому краї, подоланню ділянки місцевості з радіоактивним зараженням, дезактивації зброї і виконання часткової санітарної обробки. Також відпрацьовуються дії   в різних тактичних ситуаціях під впливом дій противника, дії солдата в обороні, заняття вогневої позиції, її обладнання та маскування. Учні складають нормативи з фізичної, тактичної, медичної та вогневої підготовки. По завершенні зборів проводиться військово-спортивне свято.
Учні школи засвідчують свою готовність до виконання військового обовязку.
Більше фото

Немає коментарів:

Дописати коментар