пʼятниця, 14 грудня 2018 р.

Тиждень математики, фізики, інформатики.


З 10 по 14 грудня у Ведмежівській школі було проведено тиждень математики,фізики та     інформатики .

МЕТА ТИЖНЯ: РОЗКРИТИ ТВОРЧІ ЗДІБНОСТІ УЧНІВ ПРИ ВИВЧЕНІ ПРЕДМЕТІВ ТА ВІДКРИТИ ХУДОЖНІЙ ТАЛАНТ ШКОЛЯРІВ У БАЧЕННІ НАВКОЛИШНЬОГО СВІТУ З МАТЕМАТИЧНОЇ,ФІЗИЧНОЇ ТОЧКИ ЗОРУ, ФОРМУВАТИ ПІЗНАВАЛЬНИЙ ІНТЕРЕС УЧНІВ ДО ВИВЧЕННЯ МАТЕМАТИКИ,ФІЗИКИ, ІНФОРМАТИКИ, ​ПОГЛИБИТИ ЗДОБУТІ НА УРОКАХ ЗНАННЯ, ПОКАЗАТИ СПОСОБИ ЇХ ВИКОРИСТАННЯ НА ПРАКТИЦІ,​ ОЗНАЙОМИТИ УЧНІВ ІЗ ЖИТТЯМ ВІДОМИХ ВЧЕНИХ-МАТЕМАТИКІВ, ФІЗИКИ,​ ВИХОВУВАТИ КОЛЕКТИВІЗМ, ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ВИКОНАНУ СПРАВУ.

ІНТЕЛЕКТУАЛЬНІ ЗМАГАННЯ 









Фокуси, пов'язані із фізичними явищами.


Сьогодні ми мали нагоду відчути себе не просто фізиками-дослідниками, а й справжніми “чарівниками”. У ході роботи, переконалась у тому, що фізика це не тільки цікавий навчальний предмет у школі, а й “магічний”.
Багато учнів зацікавилися роботою та були вражені з якою легкістю можна виконувати фокуси, гарно знаючи фізичні закони.
Неньютонівська рідина або аномальна рідина
Неньютонівська рідина – модель рідини, що являє собою суцільне рідке тіло, для якого дотичні напруження внутрішнього тертя, спричиненого відносним проковзуванням (зсувом) шарів рідини описуються нелінійною залежністю від градієнта швидкості у напрямі, перпендикулярному до напрямку проковзування. На відміну від ньютонівських рідин, коли динамічний коефіцієнт в'язкості є константою при заданій температурі і тиску, особливість неньютонівських рідин полягає у залежності параметра в'язкості від градієнту швидкості. Як синонім до терміну «неньютонівська рідина» вживається, також, термін «аномальна рідина».












Літаючі чайні пакетики

Демонстрація сили тяжіння


Всмоктування води



"Склянка верх ногами"
Накриваємо склянку зверху аркушем паперу та перевертаємо. Відпустивши руку від паперу, бачимо, що він втримує воду в склянці. Ускладнивши дослід, перевертаємо склянку з папером і кладемо її на стіл. Різким рухом витягуємо папір з-під склянки і бачимо, що вода залишилася в середині.Пояснення явища. Атмосферний тиск тисне на склянку з усіх сторін, в тому числі і на аркуш паперу. Ця сила тиску діє догори і вона більша від сили тиску води та повітря в склянці, яка діє донизу.
  

Немає коментарів:

Дописати коментар