субота, 10 грудня 2016 р.

Вебінар «Запобігання сексуальному насильству: навчіть дитину захищатися»


Останнім часом зростає кількість випадків сексуального насильства над дітьми, про які стає відомо. Ми почали усвідомлювати, наскільки поширене сексуальне використання і як це травмує дітей, що стають його жертвами. Іноді вони просто не знайомі з іншим ставленням, а тому вважають його нормою. Крім того, діти не можуть самостійно стримати виконавців сексуального злочину. І це ми, дорослі, повинні знати, як слід діяти, коли підозрюємо, що дитину використовують із сексуальною метою, і яким чином запобігти сексуальній кривді дитини. За даними дослідження, проведеного Радою Європи у 2015 р., 21 % українських дітей мав досвід сексуальних зловживань. А це – кожна п’ята дитина. Сексуальне насильство над дитиною є серйозним порушенням її прав та може мати довготривалі і руйнівні наслідки на все життя.
Поширені в сьогоднішній практиці просвітницькі бесіди з дітьми щодо небезпек і ризиків мають несистемний характер та проводяться час від часу, без урахування вікових особливостей дитини, її здатності до запам’ятовування та опрацювання інформації.
Під час вебінару  розглянуто такі питання:
  • Що таке сексуальне насильство. Які дії стосовно дітей вважаються сексуальним насильством.
  • Причини виникнення сексуального насильства над дітьми та наслідки.
  • Які ситуації та сигнали в поведінці дитини повинні викликати тривогу дорослої людини.
  • Як дорослим говорити з дітьми про безпеку задля запобігання можливим ситуаціям сексуального насильства.
  • Просвітницька робота з дітьми 4 – 6 років: методика проведення інтерактивних бесід, покликаних навчити дитину п’ятьох правил безпечної поведінки.
http://pedpresa.ua/150500-online-14.html

Немає коментарів:

Дописати коментар