вівторок, 21 листопада 2017 р.

День Гідності та Свободи


День Гідності та Свободи — свято в Україні, що відзначається щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року). Свято встановлене з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року - лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору згідно з указом Президента України Петра Порошенка № 872/2014 «Про День Гідності та Свободи» від 13 листопада 2014 року.
З нагоди цього свята в нашій школі протягом тижня пройшла низка заходів. Урочиста лінійка, де згадали події Майдану і вшанували пам'ять загиблих в ті дні, запаливши свічку. Педагог - організатор Волоха А.І. разом з членами шкільного самоврядування, ученями 7 -9  класів провели  захід до Дня Гідності і Свободи, для учнів 1-11класів.



"Зима у вогні: боротьба України за свободу"

Режисером документального фільму став ізраїльтянин Євген Афінеєвський, який на запрошення свого друга приїхав до Києва в розпал Революції гідності. Спільно з 28 операторами чоловік упродовж 93 днів брав інтерв'ю в активістів, медиків, відомих митців, священиків. Фільм відтворив не тільки історичні події Євромайдану, але й думку та настрої людей різних поколінь, соціального та політичного статусів.
Дебютувало кіно на Венеційському кінофестивалі 3 вересня 2015 року. Після оприлюднення документальний фільм отримав схвальні відгуки критиків, завоював приз глядацьких симпатій на Міжнародному фестивалі в Торонто та був номінований на премію "Оскар".
https://24tv.ua/ukrayina_tag1119?utm_source=seocopy


"Зима, що нас змінила"


Цикл документальних фільмів від телеканалу "1+1" складається із 7 частин. Автори намагались зібрати всі кадри подій на Майдані та в повному обсязі відтворити Революцію Гідності. Відтак в кінострічці йдеться про смерть Сергія Нігояна та Небесної Сотні, про бої на Грушевського, пожежу в Будинку профспілок, Автомайдан та резиденцію Януковича.
"Це історія про тих, хто загинув за свободу і за власну державу. Досі невідомо, скільки людей насправді входить до "Небесної сотні"… Це не тільки ті, кого вбили в центрі української столиці в кінці лютого. Це також і всі ті, хто виступив проти режиму в різних куточках країни, а потім пропав безвісти чи був замордований з самого початку Євромайдану", – зазначили автори проекту.
https://24tv.ua/ukrayina_tag1119?utm_source=seocopy

Немає коментарів:

Дописати коментар