понеділок, 16 січня 2017 р.

До уваги батьків та учнів
Умови проведення конкурсу юних вокалістів
«Співуча веселка»
Конкурс проводиться за трьома віковими категоріями:
молодша – 7-10 років;
середня – 10-14 років;
старша – 15-18 років.
У програмі виконавців молодшої вікової категорії має бути 1 твір українською мовою, що виконується з музичним супроводом. Програма виступу вокалістів середньої та старшої вікових категорій включає 2 різнохарактерні твори один - уривок пісні з обов’язковим виконанням без акомпанементу; другий з конкурсних номерів виконується з музичним супроводом. Один з конкурсних номерів - обов’язково виконується українською мовою. Конкурсний репертуар: пісні про Україну, рідний край, дитинство, шкільна та родинна тематика.
(До 20.03.2017 -  заявки, конкурс -14.01.2017)

Районний етап Всеукраїнської акції «Годівничка»
Умови проведення районного етапу Всеукраїнської акції «Годівничка. Головними її завданнями є:
 - ознайомлення з видовим різноманіттям зимуючих птахів своєї місцевості;
 - надання учням знань з біології птахів, аспектів їх підгодівлі;
- оволодіння методиками визначення, спостереження та обліку зимуючих птахів;
- розвиток гуманного ставлення до птахів, мотивація до їх охорони. Етапи проведення акції
І етап - вивчення орнітофауни своєї місцевості, складання каталогів птахів, визначення місць, де птахи зустрічаються найчастіше, виготовлення годівниці та заготівля корму.
ІІ етап - розвішування годівничок та здійснення підгодівлі птахів. ІІІ етап - проведення свята «Зустрічі птахів», на якому підводяться підсумки акції.
Протягом всього часу проведення акції учнями ведуться спостереження за птахами, фіксуються результати спостережень. У процесі проведення акції можуть бути проведені масові заходи: серед учнів:  конкурс на кращу годівничку;-  конкурс на кращий малюнок, фотороботу, поробку;-  конкурс на кращий вірш, оповідання про птахів;-  конкурс на кращу листівку про зимуючих птахів.- серед вчителів, керівників гуртків:  конкурс на кращий сценарій свята зимуючих птахів;-  конкурс на кращу розробку заняття про птахів.
- Матеріали за підсумками проведеної роботи за завданнями акції необхідно передати на районний етап акції.
Номінації:
- кращий звіт

- краща годівниця
(роботи подати до 10.03.2017)

Умови проведення конкурсу дитячого малюнка «Зоологічна галерея»
 Учасники конкурсу. Учні 7-9 класів загальноосвітніх шкіл. Участь у конкурсі може бути як індивідуальною, так і колективною. Загальні вимоги до конкурсних робіт. Кількість робіт від автора чи колективу - два малюнка (на першому необхідно намалювати птахів або ссавців, які мешкають на території регіону, на другому - представників різних зоогеографічних областей світу). Формат малюнка - А 2, матеріали: гуаш, акварель, воскова крейда. Малюнок повинен мати «візитну картку» (10х6 см): на зворотному боці українською мовою розбірливо написати назву малюнка, ім’я, прізвище, вік автора, повна назва навчального закладу, техніка виконання.(до 20.02.2017)

ПОЛОЖЕННЯ
про проведення районного етапу обласного конкурсу сімейних дерев-родоводів
 «Нехай завжди квітує дерево родинне»
МЕТА - підвищення ролі родини в духовному, естетичному та національно- патріотичному вихованні підростаючого покоління; - збереження та розвиток народної культури, родинної творчості; - вивчення історії свого роду, збереження його традицій.
УЧАСНИКИ КОНКУРСУ
 До участі в конкурсі запрошуються родини учнів 1-5 класів загальноосвітніх навчальних закладів.
ВИМОГИ ДО РОБІТ, ЩО ПОДАЮТЬСЯ НА КОНКУРС
Роботи, що подаються на конкурс, мають бути естетично оформленими, а також містити відомості про сімейний родовід не менше, ніж про п’ять колін роду. Техніка виконання – довільна. Дерева-родоводи мають обов’язково супроводжуватися нарисом про життєвий шлях родини (художньо-публіцистичний стиль, друкований та електронний варіанти, родинні фото). ПІДСУМКИ ТА НАГОРОДЖЕННЯ УЧАСНИКІВ Переможці конкурсу визначаються за рішенням журі. Оцінюються творчий підхід, цікаве рішення виконання дерева-схеми роду, а також ґрунтовність та оригінальність написання життєвого нарису.(До 20.03.2017)

Немає коментарів:

Дописати коментар