пʼятниця, 25 листопада 2016 р.

"Профілактика ВІЛ\СНІДу  у молодіжному середовищі та роль батьків у зміцненні та збереженні здоров`я дітей" (25.11.2016 року)





http://rmn.sm.gov.ua/index.php/uk/8-novini/5341-profilaktika-vil-snidu-u-molodizhnomu-seredovishchi-ta-rol-batkiv-u-zmitsnenni-ta-zberezhenni-zdorov-ya-ditej

Презентувала  інтерактивні форми роботи із дітьми  керівник наркопоста Ведмежівської ЗОШ I-III ступенів Шевченко С.М. (презентація)

    Людина приходить у цей світ не тільки для свого комфортного існування та особистого щастя. Його розум, досвід, все його життя необхідні його дітям, суспільству, майбутнім поколінням. Гідне існування людини на землі допомагає зберегти здоров'я, духовне і фізичне, яке є головним надбанням людини. І це є справою не тільки особистою, а й суспільною.Є така притча. 
n «Мандрівник, що йде уздовж ріки, почув відчайдушні дитячі крики. Підбігши до берега, він побачив у річці потопаючих дітей і кинувся їх рятувати. Помітивши людину, яка проходила поруч, він став кликати її на допомогу. Вони разом стали  допомагати тим, хто ще утримувався на плаву. Побачивши третього подорожнього, вони покликали на допомогу. Але він, не звертаючи уваги на заклики, прискорив ходу ...«Хіба тобі байдужа доля дітей» - запитали рятувальники. Третій подорожній їм відповів: «Я бачу, що ви вдвох поки справляєтеся. Я добіжу до повороту, дізнаюся, чому діти потрапляють в річку, і постараюся цьому запобігти ». Ця притча ілюструє можливі підходи до вирішення проблеми тютюнопаління, алкоголізму та наркоманії. Можна рятувати «потопаючих» дітей, будуючи лікарні та реабілітаційні центри. Займатися цим повинні і займаються професіонали. Завдання педагогів і батьків - «добігти до повороту річки і не дати дітям впасти в воду», тобто займатися своєю справою - профілактикою.Ця притча ілюструє можливі підходи до вирішення проблеми тютюнопаління, алкоголізму та наркоманії. Можна рятувати «потопаючих» дітей, будуючи лікарні та реабілітаційні центри. Займатися цим повинні і займаються професіонали. Завдання педагогів і батьків - «добігти до повороту річки і не дати дітям впасти в воду», тобто займатися своєю справою - профілактикою....

Немає коментарів:

Дописати коментар