пʼятницю, 31 березня 2017 р.

1 квітня – День Сміху!

          У міжнародному календарі здавна, ще з XVI-го - XVII-го століття прописався один специфічний і популярний у всьому світі святковий день, який відзначається 1-го квітня - День сміху або ж День жартів і розіграшів.    
        В одних країнах 1 квітня називають Днем сміху, в інших - Днем дурня. Принаймні, так вважають в Англії і США, а в Шотландії - «Днем зозулі», в Японії - «Днем ляльки» і, зовсім уже неделікатно, називають своє першоквітневе свято жартів в Італії - «День дурня». В Україні ж це «День сміху». Правда, не дарма стверджує народ: коли на носі квітень, нікому не вір!
         Хороший жарт   змушує нас з вами сміятися над самими собою. Він здатний викликати абсолютно щирі і справжні почуття і емоції, про які, на жаль ми можемо підзабувати в повсякденній суєті, але завдяки яким ми отримуємо унікальну розрядку і потім справжнє відчуття спокою й умиротворення. Це прямий позитив. Навпаки - жарт поганий  тільки напружує і   всім раджу уникати подібних жартів,  хоча б з міркування елементарного дотримання техніки безпеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар