понеділок, 13 лютого 2017 р.


      Відомий блогер та програміст Олександр Скакунов ще нещодавно жив у Європі, у далекому Копенгагені, мав успіх, добру роботу та зарплату. А потім кинув все, аби повернутися до України. Саме сюди, де натовп, і погані дороги, і трамвайні колії кладуться роками. Олександр їхав з України з рідного Криму, а повернувся вже до Львова. П'ять років тому його, талановитого і прогресивного програміста, запросили працювати до Копенгагена. Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Тиждень. 
Працює програмістом, у центрі міста. Маленькі будинки, вузькі вулиці – як у Європі. І найголовніше – тепер він знає, як створити Європу тут, у нас. У київській школі №140 є експериментальний клас. Після закінчення школи діти, окрім атестату, матимуть ще й професію – створюватимуть сайти. Веб-дизайн тут вчать за онлайн-уроками Олександра Скакунова, які він зробив на волонтерських засадах.
Робити такі онлайн-курси для українських дітей у вільний від роботи час Скакунов почав ще в Данії. Зараз за ними навчаються діти в чотирьох українських школах – Києва, Дніпра та Ужгорода. Нині це тільки інформатика, згодом буде ще доступна і цікава математика та фізика. Більше читайте тут: https://tsn.ua/ukrayina/emigraciya-navpaki-yak-uspishniy-programist-pislya-zarobitkiv-u-yevropi-povernuvsya-do-lvova-879499.html

Немає коментарів:

Дописати коментар