четвер, 23 лютого 2017 р.

Cьогодні у Ведмежівській  ЗОШ 

 ласували млинцями хороводи водили та опудало  Зими палили!


          Святковий четвер називається "разгуляй". За традицією, у цей день люди допомагають сонцю прогнати зиму. Сьогодні  не можна шити та прясти. Усіма сім'ями, у якості активних і пасивних учасників святкування, виходили на різні змагання, «бої», кінські перегони, різні катання по вулицях тощо.
      І ми в школі  не пропустли  можливість влаштувати гуляння. Дитячий сміх,  розповіді про традиції свята, змагання, ігри, розваги, і звичайно ж, смачні млинці  , якими могли себе потішити всі учасники свята .  Завершилося свято спалюванням опудала Зими, а разом із ним - символічним прощанням зі старим роком, що зжив себе, і звільненням місця для прийдешньої весни і оновлення. Усі присутні отримали велику насолоду від веселого, галасливого і радісного народного свята – Масляної, адже так приємно дарувати і отримувати гарні емоції та хороший настрій.
Вражень лишилось щонайменше на цілий рік.

         Шануйте і підтримуйте гарні традиції.
Запрошуємо переглянути фотоальбом.


Останній день Масляної - "прощена неділя",коли прийнято просити пробачення у рідних і знайомих за образи. Щиро сподіваюсь на те,  що на Україну в найближчому майбутньому чекає мир, а кожному з нас у Великий Піст варто згадати основні Заповіді Божі і допомагати один одному. Будьте здорові,  многая, многая, многая літа!


Немає коментарів:

Дописати коментар